کد خبر: ۲۶۷۸۱۹
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۵ - ۲۷ آبان ۱۳۹۹ - 2020November 17
افراد به میزانی که بدنشان گرمی را تحمل می‌کند زنجبیل و آویشن مصرف کنند. مصرف میوه‌های فصل آزاد است ولی زیاده‌روی نشود و همچنان کفه ترازو در تغذیه میل به گرمی داشته باشد.
شفاآنلاین>سلامت> طرح درمانی ارائه شده طی روزها همفکری و تبادل نظر اساتید طب ایرانی اسلامی که سال‌ها در این عرصه تجربه تحقیق و طبابت دارند تهیه شده است.


الف- پیشگیری
۱- رعایت نکات بهداشتی مانند استفاده از ماسک و شستن دست‌ها و پرهیز از ترددها و سفرهای غیرضروری و حفظ فاصله اجتماعی
۲- پرهیز شود: فست فودها، نوشابه‌های گازدار، غذاهای کنسروی
۳-مصرف سردی‌ها مثل ماست، دوغ، خیار، کاهو، ترشی و... در فصل سرد متوقف و در فصل گرم محدود شود.
۴- نصف قاشق چایخوری سیاهدانه موقع خوردن غذا روی آن بریزید. (خانم‌های باردار استفاده نکنند)
۵- یکی از موارد زیر را روزانه مصرف کنید
• یک لیوان دم کرده دارچین
• یک لیوان دم کرده آویشن (زنان باردار مصرف نکنند)
• یک فنجان دم کرده زنجبیل یا یک عدد حب زنجبیل با عسل صبح و شب
۶- مصرف سیر و پیاز خام یا پخته را در غذاها افزایش دهید
۷- حجامت و بادکش کنید.
• در صورتی که ۶ ماه از آخرین حجامت شما گذشته حجامت کنید. (به جز زنان باردار و افرادی که دچار ضعف و کم خونی یا از نظر مزاجی برایشان مناسب تشخیص داده نمی‌شود)
• بادکش پشت کتف و ریه‌ها (هفته‌ای دو سه نوبت)
۸- صبح قبل از خروج از منزل و شب به محض ورود به منزل با آب نمک رقیق (ترجیحاً نمک معدنی و به نسبت یک قاشق مرباخوری در یک لیتر آب) غرغره و دهانشویه کرده و حتماً استنشاق کنید (در بینی بکشید)
۹- افرادی که یبوست دارند باید یکی از ملین‌های زیر را استفاده کنند:
• دو قاشق خاکشیر در یک لیوان آبجوش روزی یکبار
• دم کرده یک قاشق گل سرخ کاشان در یک لیوان آبجوش روزی یکبار
• اسفرزه یک قاشق غذاخوری در یک لیوان آب سرد روزی یکبار
• ترنجبین یک قاشق غذاخوری در یک لیوان آب جوش روزی یکبار
• روغن زیتون روزی ۱تا ۳ قاشق غذاخوری
۱۰- حفظ آرامش: از آنجا که آرامش روحی و روانی در بهبود بیماری و کنترل عوارض آن نقش اساسی دارد توجه به آموزه‌های اسلامی در زمینه توکل به پروردگار و یاد خداوند و توسل به اهل‌بیت عصمت علیهم‌السلام مطابق آنچه بزرگان توصیه کرده و می‌کنند ضروری است آرامش خود را حفظ کنید و برای سلامتی یکدیگر دعا کنید و صدقه بدهید.
برای افراد مضطرب دمنوشی شامل یک یا همه این اجزا تهیه و میل شود: اسطوخدوس، بادرنجبویه، سنبل‌الطیب
تذکر:
- روی بند ۷ و ۸ تاکید ویژه‌ای داریم. تأثیر این دو برای پیشگیری خیلی زیاد ارزیابی شده است.
- افراد به میزانی که بدنشان گرمی را تحمل می‌کند زنجبیل و آویشن مصرف کنند. مصرف میوه‌های فصل آزاد است ولی زیاده‌روی نشود و همچنان کفه ترازو در تغذیه میل به گرمی داشته باشد.
- در صورت بروز علائم گرمی مثل جوش و خارش مقدار گرمی‌ها را کاهش داده و یک لیوان ناشتا عرق کاسنی و در طول روز آبلیموی تازه و سایر خنکی‌ها را مصرف کنید.
ب- تسریع درمان
1- پرهیز شود: فست فود، نوشابه‌های گازدار، غذاهای کنسروی، غذاهای چرب و سرخ شده، ماست، دوغ و هر آنچه ترش است. بوهای تند و بوهای محرک صنعتی مانند بوی سفیدکننده و ادکلنها (در هنگام ضدعفونی محیط، افراد بیمار در محل حضور نداشته باشند)
2- غذاهای مناسب: شربت عسل- فرنی تهیه شده از شیر و نشاسته و گلاب- آش برنج و نخود با سیر و پیاز زیاد
3- افزودن سیاهدانه، زنجبیل یا دارچین به خوراکی‌های بیمار
4- بخور: با جوشانده بابونه یا گل ختمی بخور بدهید.
5- زنجبیل: یک قاشق مرباخوری پودر زنجبیل را دم کرده با عسل یا نبات روزی سه تا پنج بار میل کنید.
یا از ترکیبات زنجبیل موجود در داروخانه استفاده کنید. مثل:
قرص ومیگان یا کپسول زینتوما یا قرص زینتیگو (افراد بالای ۶۰ سال و بالای ۸۰ کیلوگرم بعد از هر غذا دو عدد و زیر این وزن و سن بعد از هر غذا یک عدد)
6- انجام یکی از موارد ذیل:
مصرف دم کرده آویشن هر دو ساعت یک فنجان
یا استفاده از ترکیبات آویشن داروخانه‌ها مثل: کپسول تیموژل و شربت‌های برونکوباریج و زینگاویش
یا جوشانده آویشن (یک قاشق) و پرسیاوشان (یک قاشق) و انجیر (پنج عدد) روزی سه لیوان
یا دم کرده زوفا و پرسیاوشان (از هر کدام یک قاشق غذاخوری) روزی سه استکان
8- روغن سیاهدانه: پشت و سینه را با روغن سیاهدانه چرب کنید و روی آن کیسه آب گرم یا حوله گرم بگذارید.
9- بادکش وسیع پشت به مدت ۱۵ دقیقه روزی دو تا سه بار بسته به شدت سرفه و تنگی نفس انجام شود.
10- تب
- آب سیب پوست کنده رنده شده یا فالوده سیب بخورید. بسته به شدت تب می‌توانید مقدار آن را افزایش دهید.
(سیب ترش ممنوع است).
- خوردن عرق بید یا عرق کاسنی
- با آب ولرم و یا عرقیات فوق پاشویه کنید.
برچسب ها: طب ، ایرانی ، کرونا
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: