کد خبر: ۲۹۴۵۰۶
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۰ - ۰۹ آذر ۱۴۰۰ - 2021November 30
افراد سرمایی باید در مصرف گوشت دقت کنند زیرا بعضی مواد پروتئینی دارای طبیعت سرد هستند. به عنوان مثال گوشت دارای طبیعت سرد است در حالی که گوشت گوسفند و شتر طبیعتی گرم دارد.

شفاآنلاین>سلامت> فردی که در فصل سرما بیشتر احساس سردی می‌کند باید نکات تغذیه‌ای را بیشتر رعایت کند تا دچار بیماری و غلبه سردی نشود.

به گزارش شفاآنلاین: در تقسیم‌بندی طب قدیم دو مزاج سودا و بلغم جزو مزاج‌های سردی بود. افراد با این مزاج‌ها در فصل‌های پاییز و زمستان دچار مشکلات بیشتری می‌شدند و به همین دلیل رعایت توصیه‌های غذایی برایشان اهمیت بیشتری داشت. در ادامه به آنچه این افراد باید بخورند و آنچه باید از خوردن آن اجتناب کنند، می‌پردازیم:

غذاهای مناسب
مصرف گوشت گوسفند و شتر

افراد سرمایی باید در مصرف گوشت دقت کنند زیرا بعضی مواد پروتئینی دارای طبیعت سرد هستند. به عنوان مثال گوشت دارای طبیعت سرد است در حالی که گوشت گوسفند و شتر طبیعتی گرم دارد. گوشت مرغ هم دارای طبیعتی سرد است و مصرف آن باید محدود و همراه با مواد غذایی گرم باشد.

مصرف لبنیات همراه با مصلح

لبنیات از جمله شیر، ماست، پنیر، دوغ و کشک دارای طبیعت سرد است و برای افراد سرد مزاج مفید نیست، اما از آنجایی که نمی‌توان مصرف آن را کنار گذاشت بهتر است با مصلح آن مانند نعناع، زیره، فلفل و کاکوتی مصرف شود.

میوه‌های فصل و سبزیجات

در این فصل میوه‌های دارای ویتامین سی یافت می‌شود که برای مقابله با سرمای بدن مناسب است. میوه‌های این فصل به جز میوه‌های ترش برای این افراد مناسب است و بیشتر خوردن انار، سیب، نارنگی و پرتقال شیرین توصیه می‌شود.

پیاز خام

مصرف پیاز خام موجب دفع اخلاط سودا از بدن می‌شود.

هویج

هویج یا سوپ هویج یک خوراکی مفید و گرم کننده بدن برای فصل زمستان است.

چغندر

چغندر را به سالاد یا سوپ خود اضافه کنید تا احساس سرمای کمتری داشته باشید.

نوشیدن چای

نوشیدن چای کمرنگ در فصل سرد همراه با زنجبیل، هل، دارچین، میخک و زعفران گزینه مناسبی برای سرد مزاج‌هاست.

دمنوش، آب جوش و عسل

دمنوش‌های آویشن، رزماری، زنجبیل، دارچین، بادرنجبویه، گل گاوزبان و سرخارگل که طبیعتی گرم دارد، با احساس سرمای بدن مقابله و انرژی و حرارت لازم آن را تامین می‌کند. همچنین نوشیدن یک لیوان آب جوش همراه با عسل سبب می‌شود احساس سرما و بی‌حالی شما برطرف شود.

زردچوبه

زردچوبه سرشار از آنتی اکسیدان است و باعث افزایش دمای بدن می‌شود.

کندر

مصرف کندر هنگام صبح می‌تواند گرمای مطبوعی برای بدن فراهم کند.

فلفل

غذاهای تند به حفظ گرمای بدن کمک می‌کند و میزان صفرا را افزایش می‌دهد.

خوردنی‌های مضر برای سرمایی‌ها

مصرف کاهو، خیار، گوجه‌فرنگی، برنج، آبغوره، آب لیمو، انواع ترشی، غذاهای سنگین، بادمجان و غذاهای شور برای افراد سرمایی مضر است.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: