کد خبر: ۳۰۸۲۶۴
تاریخ انتشار: ۱۸:۰۰ - ۲۸ تير ۱۴۰۱ - 2022July 19
در سیاست‌های ابلاغی رهبر معظم انقلاب به بحث ادغام آموزش در نظام سلامت با محوریت بهداشت و پیشگیری به همراه پاسخگویی اجتماعی تاکید شده است که دانشگاه علوم پزشکی ایران با کسب این مقام برتر جهان، گامی ارزشمند برای تحقق این سیاست‌های ابلاغی برداشته است
شفاآنلاین>سلامت>معاون آموزشی وزارت بهداشت، کسب مقام نخست جهان از طرف دانشگاه علوم پزشکی ایران در شاخص سلامت و رفاه نظام رتبه بندی تایمز را تحقق رسیدن به اهداف دانشگاه نسل چهارم عنوان کرد و گفت: دانشگاه‌ها باید دردی از مردم برطرف کنند که این دانشگاه محقق به این موفقیت شده است.

  به گزارش شفاآنلاین:اواخر خرداد امسال دانشگاه علوم پزشکی ایران در بین بیش از ۱۱۰۱ دانشگاه از ۹۶ کشور، موفق به کسب رتبه برتر جهان در نظام «رتبه‌بندی بین‌المللی ۲۰۲۲ تایمز» در شاخص «سلامت و رفاه به مردم» شد. این دانشگاه همچنین در این رتبه‌بندی در رده هفتم کیفیت آموزش ارائه شده در سطح جامعه قرار گرفت. صبح امروز در مراسمی با حضور کارکنان دانشگاه علوم پزشکی ایران از لوح مقام نخست جهان دانشگاه علوم پزشکی ایران در نظام رتبه بندی تایمز (شاخص سلامت و رفاه) رونمایی و از برخی دست اندرکاران کسب این مقام جهانی به عنوان نماینده گروه های‌خود تقدیر شد.

ابوالفضل باقری‌فرد، ‌معاون آموزشی وزارت بهداشت در جشن کسب مقام نخست جهان از سوی دانشگاه علوم پزشکی ایران، بیان کرد: یکی از اهداف اولیه تاسیس دانشگاه‌ها بحث آموزش و در مرحله دوم مسئله پژوهش مطرح شده بود، ولی در نهایت ۲ مقوله آموزش و پژوهش برای خلق نوآوری و ثروت ادغام شدند که به دانشگاه‌های نسل سوم لقب گرفتند.
وی ادامه داد: در فرایندهای بعدی فعالیت دانشگاه‌ها، به این مهم توجه شد تا دانشگاه بتواند در حوزه پاسخگویی اجتماعی نیز اقدام کند و دردی از جامعه برطرف کند که این دانشگاه‌ها معروف به دانشگاه‌های نسل چهارم شدند که دقیقا کسب مقام نخست جهان از طرف دانشگاه علوم پزشکی ایران در نظام رتبه بندی تایمز (شاخص سلامت و رفاه) تحقق رسیدن به اهداف دانشگاه نسل چهارم است.
باقری‌فرد تاکید کرد: دانشگاه‌ها باید در مسیر برطرف کردن مشکلات جوامع حرکت کنند و کسب این مقام جهانی از سوی دانشگاه علوم پزشکی ایران افتخار ارزشمندی است.
وی با بیان اینکه دانشگاه‌های معتبر دنیا برای خود ماموریت‌های تعریف کرده‌اند تا مشکلات جوامع خود را برطرف کنند، ادامه داد: وزارت بهداشت هم در این زمینه برنامه‌های خود را بر محور تعالی، عدالت و بهره‌وری تنظیم و تعریف کرده که یکی از مصادیق آن برطرف کردن مشکلات مردم در نظام سلامت است.
معاون وزیر بهداشت افزود: در سیاست‌های ابلاغی رهبر معظم انقلاب به بحث ادغام آموزش در نظام سلامت با محوریت بهداشت و پیشگیری به همراه پاسخگویی اجتماعی تاکید شده است که دانشگاه علوم پزشکی ایران با کسب این مقام برتر جهان، گامی ارزشمند برای تحقق این سیاست‌های ابلاغی برداشته است.
باقری فرد گفت: وزارت بهداشت نیز در حال تغییر روش‌های آموزشی است تا دانش آموختگان پزشکی پس از پایان تحصیلات خود، در زمان ورود به عرصه خدمت، بتوانند با مشکلات مردم آشنا شوند و برای برطرف کردن آن نیز دغدغه داشته و نقش ایفاء کنند.
معاون وزیر بهداشت تاکید کرد: کسب این مقام جهانی پایان کار نیست و باید این مقام در حوزه پیشگیری و پاسخگویی حفظ شود و در این زمینه مراکز جامع خدمات سلامت فعال تر شوند.

در این مراسم همچنین دکتر عبدالرضا پازوکی،  رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران بیان کرد: دستاورد بزرگی از سوی خانواده ۱۵ هزار نفری این دانشگاه برای کشور کسب شده که در گام نخست حاصل تلاش تیم های خانه بهداشت، مراکز جامع خدمات سلامت در مجموعه معاونت بهداشت این دانشگاه است.

وی با تشریح روند تعریف و عملکرد دانشگاه‌های نسل اول تا پنجم که به ترتیب در زمینه آموزش، پژوهش، تولید محصول، ارتباط با صنعت، کاهش مشکلات مردم و ارتقای عملکردهای محیط زیستی تبیین شده است، گفت: در دهه ۸۰ شمسی دانشگاه‌های ایران در زمینه تولید مقالات در رتبه‌های بالای جهان قرار داشتند ولی در نهایت این مقالات زینت کتابخانه استادها بود، درحالی که دانشگاه های نسل سوم به خلق ثروت اقدام کردند، کاری که دانشگاه هاروارد با کسب درآمد سالانه ۱۲ میلیارد دلار انجام می دهد.

پازوکی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۶۴ آموزش پزشکی را از وزارت علوم جدا و در بهداشت و درمان ادغام کرد و به نوعی نسل چهارم دانشگاه ها برای ارائه خدمات به مردم و برطرف کردن مشکلات جامعه خلق شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران در تشریح نظام رتبه بندی تایمز عنوان کرد: تایمز از معتبرترین نظام های رتبه بندی جهان است و حتی برخی دانشگاه ها نمی توانند در این رتبه بندی حضور پیدا کنند. هم اکنون نیز ۱۶۰۰ دانشگاه جهان در این نظام رتبه بندی حضور دارند.

پازوکی افزود: ایران در مدت دو سال گذشته توانست در بین کشورهای اسلامی از ترکیه نیز پیشی گرفته و مقام نخست را کسب کند. در سال ۲۰۲۲ تعداد ۶۲ دانشگاه از جمهوری اسلامی ایران در رتبه بندی تایمز حضور داشتند و با وجود اینکه فقط ۷ درصد دانشگاه های کشور جزو گروه پزشکی هستند ولی آمار بیش از ۳۰ درصد را در جایگاه حضور در رتبه بندی تایمز دارند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: