به گزارش شفاآنلاین:عدم تناسب اندازه پستان با اندامهای دیگر، یکی از اصلیترین دلایل مراجعه خانمها برای جراحی پروتز پستان است. در این گروه از داوطلبان یا اندازه پستان بهدلیل رشد نکردن در دوران بلوغ کوچکتر از حد معمول است یا حجم پستان به دنبال شیردهی و رژیمهای لاغری تحلیل رفته است. در مواردی که اندازه پستان خیلی کوچک نیست، اما باز هم باعث عدم تناسب اندام در فرد شده، برای زیبایی بیشتر انجام جراحی پروتز پستان، توصیه میشود. یکی دیگر از موارد انجام جراحی پروتز پستان، ساخت پستان، در مواردی است که فرد دچار نقص مادرزادی در یک پستان است یا بهدلیل سرطان پستان، این عضو بهطور کامل تخلیه شده است.
از ۲۰ سالگی به بعد، در صورت تایید سلامت، انجام جراحی پروتز پستان، مانعی ندارد.
معمولا ۳ تا ۷ روز با توجه به میزان تحمل درد در فرد، در برخی موارد تا ۲ هفته پس از جراحی، درد ادامه دارد زیرا با حرکت دست، عضله پکتورال تحریک میشود و درد بروز میکند اما پس از ۱ ماه حتی با لمس یا فشار روی پروتز، امکان درد وجود ندارد.
پروتز پستان، هیچگونه ممنوعیتی برای بارداری یا شیردهی ایجاد نمیکند. درواقع پروتز پستان زیر عضله قرار میگیرد و ارتباطی با غدد شیردهی ندارد. البته اینکه اندازه پستان پس از شیردهی تا چه حد تغییر کند و بزرگتر شود و پس از پایان دوره شیردهی به همان شکل اولیه برگردد، به میزان بزرگ شدن و مدت دوره شیردهی و میزان تحلیل بستگی دارد و این گونه نخواهد بود که از هر نوع پروتز که استفاده کردهایم پستان به همان شکل اولیه قبل از شیردهی بازگردد.
نه، پروتز پستان را در 3 محل میتوان گذاشت که براساس سن متفاوت است:
1. زیر عضله سینهای (عضله پکتورالیس)
بهطور کلی از نظر شکل، پروتزها دو نوع هستند؛ پروتزهای گرد، پروتزهای اشکیشکل یا آناتومیکال.
جنس خارجی پروتزها از سیلیکون است، به این دلیل که بدن تحمل این ماده را دارد و آن را دفع نمیکند.
4 نوع برش برای قرار دادن پروتز پستان داریم:
1. برش ناف، که به صورت لاپاراسکوپی است و در ایران کمتر انجام میشود.
در معرض نور خورشید بودن و در اصطلاح حمام آفتاب گرفتن، مشکلی برای پروتز ایجاد نمیکند، اما استفاده از دستگاههای برنزهکننده (سولاریوم) توصیه نمیشود و ممکن است پروتز را تحتتاثیر قرار بدهد.
چندی پیش خبری منتشر شد که پروتز پستان در خانمی در هواپیما ترکیده است. این موضوع حقیقت دارد؟
پروتزهایی که در ایران مورد استفاده قرار میگیرند، مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریکا و CA است و در بیشتر موارد نیز پروتز زیر عضله قرار میگیرد و ارتباطی با نسج پستان ندارد و حتی اگر در زیر نسج هم قرار داشته باشد، بهدلیل اینکه دور آن کپسول تشکیل میشود، سرطان پستان به دنبال جراحی پروتز پستان گزارش نشده است.
در کتابهایی که 10 تا 20 سال گذشته نوشته شده بود، الزام تعویض پروتز توصیه میشد، اما پروتزهایی که در حال حاضر استفاده میشود، نیازی به تعویض ندارند. شکل و قوام پروتزها ممکن است بعد از گذشت 10 تا 15 سال، کمی تغییر کند و در صورت تمایل میتوان آن را تعویض کرد.
بهدلیل اینکه معمولا پروتز زیر عضله قرار میگیرد، حرکات ورزشی سنگین مربوط به دست بهتر است تا مدتی انجام نشود. پیادهروی آهسته از هفته دوم و حرکات سنگین دست که ممکن است باعث ایجاد فشار شود را از ماه دوم خیلی سبک و آهسته میتوان شروع کرد.
تزریق چربی در پستان با هدف بزرگ کردن پستان و افزایش زیبایی آن، عملی غیرعلمی است زیرا ممکن است در پستان گلولهگلوله شود و به صورت تودههای سفت و به هم چسبیده دربیاید و موجب شود در تشخیص سرطان پستان اختلال ایجاد شود و تشخیص سرطان پستان به تعویق بیفتد. البته تزریق چربی در پستان به خودیخود منجر به بروز سرطان نخواهد شد.