کد خبر: ۳۳۳۴۳
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۲ - ۱۳ شهريور ۱۳۹۳ - 2014September 04
شفا آنلاين-مشکل بزرگی که در خرید گوشی‌های تلفن همراه در بازار وجود دارد، این است که چگونه تشخیص دهیم موبایلی که خریداری کرده‌ایم اصل است یا تقلبی؟

به گزارش شفا آنلاين، اینکه شما گوشی اصل بخرید یا مونتاژ تفاوت نمی کند (شاید اصلا گوشی اصلی آن مدل در ایران برای فروش نباشد) مهم این است گوشی مونتاژ به اسم و قیمت اصل نخرید.

بهترین و ساده ترین راه برای اطلاع از این موضوع یک راه بیش نیست که در اغلب سایت ها حتی مشهور این روش را کاملا اشتباه بیان کردند.

البته در مراجعه به وبسایت http://www.numberingplans.com و وارد کردن شماره سریال در این صفحه و مطابقت دادن مدل گوشی معرفی شده در سایت با مدل گوشی شما تایید می شود اما احتمال زیاد در هنگام خرید میسر نیست و این سایت برای همه سریال ها هر چند درست نیز قادر به ارایه مدل گوشی نیست. و بر خلاف تصور اصل بودن گوشی را نشان نمی دهد بلکه به وسیله آن از یکسان بودن مدل گوشی با سریال (یعنی سریال روی گوشی و سریال #۰۶#* مطلع می شوید) که بدین معنی است که می توان به سریال گوشی برای چک کردن اصل بودن (که در پایین توضیح داده شده است) اعتماد کرد.

در نتیجه نیاز نیست با فروشنده در مورد اصل بودن یا نبودن و … گوشی چونه بزنید و فروشنده چندین نکته من درآوردی و یا اینکه لیبل در کجای بسته خورده است و … را نشان داده و معمولا حرف شما را تایید نمی کند. تنها یکبار سوال در مورد این موضوع کافیست. بهترین و ساده ترین راه این است : که شما بعد از انتخاب و هنگام خرید گوشی , عرف است که فروشنده گوشی را  در اختیار شما قرار می دهد. شما پیش از چک کردن دوربین و صفحه کلید و … که قطعا نمی توانید همان لحظه از کیفیت اصل و مونتاژ بودن اطمینان بیابید کارهای زیر را انجام دهید :

۱- قبل از جا زدن باطری گوشی شماره سریال نوشته شده روی خود گوشی را چک کنید و حداقل چند قم انتهای آن را حفظ کنید.

۲- سپس گوشی را روشن و کد #۰۶#* را شماره گیری کرده و شماره سریال را مشاهده کنید.

۳- سپس با سریال مرحله اول مقایسه کنید باید یکی باشد.

نکته : در صورت یکی نبودن فروشنده ممکن است شما را به یکسان بودن سریال پشت گوشی و جعبه رجوع دهد که مقایسه بی منطقی است.

نتیجه : در صورتی که شماره سریال ها متفاوت بود دو حالت دارد :

الف : گوشی اصل بوده و به نام مونتاژ فروخته می شود.

ب : گوشی مونتاژ بوده اما به نام اصل فروخته می شود.

ج : گوشی مونتاژ بوده و قاچاق نیز می باشد.

که حالت الف غیر منطقی است.

پس خرید این نوع گوشی ها به صلاح نیست

۴- یکسان بودن سریال ها هنوز دلیلی برای اصل بودن نیست.

*حال اگر سریال ها یکی بود به رقم هفتم و هشتم سریال گوشی خود دقت کنید. اگر ۰۰ یا ۰۱ یا ۱۰ ی بود گوشی اصل می باشد. (فنلاند یا ساخت کارخانه اصلی نوکیا که ۰۰ می باشد) برای گوشی های ساخته شده از سال ۲۰۰۴ به بعد


-اما تمام موارد فوق نیز نمی تواند اصل بودن را تایید کند زیرا منبع معتبری ندارد و بیشتر بر اسا مقایسه بوده است. بهترین حالت تشخیص از روی لیبل روی گوشی می باشد.


* لیبل باید کاملا صاف و در جای خود باشد و نوشته های روی آن (CE و تصویر سطل زباله و بخش شطرنجی) با کیفیت و بدون خوردگی باشد.

-اگر غیر از این بود گوشی مونتاژ است و معمولا این گوشی های بازار از این مدل هستند و مشکلی خاصی نیز ندارند هز چند کیفیتی از اصل پایینتر است.اما این دسته را به اسم اصل و با قیمت بالاتر نسبت به همین دسته گوشی ها خریداری نکنید.


- گوشی مانند ۵۸۰۰ که در لیبل آن ساخت فنلاند درج شده باید در اصل بودن آن شک کرد زیرا گوشی های اصلی این گوشی ساخت مجارستان می باشند.

- شارژر و هندفری و … حتی در گوشی های اصل نیز احتمالا ساخت چین هستند و کاملا طبیعی است.

چک کردن جعبه گوشی

قبل از چک کردن سریال و مراحل اصل بودن و … گوشی می بایست جعبه گوشی خود را کامل به صورت زیر چک کنید.

۱- ابتدا به صورت کامل در سایت های معتبر خارجی مدلی گوشی یا مدل هایی که قصد خرید آن ها را دارید مورد بررسی قرار دهید. به این ترتیب که عبارت Full phone specifications را به همراه نام مدل گوشی در گوگل جستجو نمایید و وارد سایت اولین یافته شوید.

۲- در صفحه مشخصات گوشی مقابل عبارت Card slot عبارتی مانند ۸GB included نوشته شده است. در نتیجه حتما باید حافظه خارجی (رم) که برای این مدل گوشی به صورت فابریک روی گوشی قرار دارد ظرفیت ۸ گیگابایت داشته باشد. نه کمتر

۳- برای سایر تجهیزات همراه نیز می توانید به تصاویر یا توضیحات مراجعه کنید (مانند تصویر فوق که برای گوشی ۵۸۰۰ است)

۴- تجهیزات همراه موارد زیر می باشد

A. کابل USB (در ۹۰% گوشی ها جز تجهیزات فابریک است)

B. شارژ گوشی (در ۱۰۰% گوشی ها جز تجهیزات فابریک است)

C. هندز فری (در ۹۰% گوشی ها جز تجهیزات فابریک است)

D. کابل تلویزیون (قبل از خرید به عبارت TV-out یا خروجی تلویزیون در مشخصات گوشی دقت کنید)

E. حافظه خارجی یا رم (بخش دو توضیح داده شد)

F. قاب ضد خش گوشی (معمولا گوشی های لمسی – برای اطلاع به تصاویر موجود قبل از خرید دقت کنید)

G.کابل HDMI (مشاهده عبارت Via HDMI در بخش ویژگی های گوشی)
H. پایه ی GPS (در جعبه های دست نخورده مانند گوشی نوکیا ۵۲۳۰ که می بایست این قطعه در جعبه باشد)

و سی دی و کتابچه …


توجه کنید :

۱-این مقایسه گوشی های اصل و مونتاژ می باشد و گوشی های مونتاژ نیز کیفیتی بدی ندارند و نزدیک به اصل هستند (هر چند بین مونتاژ کشورهای مختلف نیز تفاوت هست).

در نتیجه این مقایسه در مورد گوشی های چینی و تقلبی نمی باشد.

۲- گوشی های تقلبی معمولا سریال نامبر اشتباه دارند. و تقریبا بعد از کمی کار با آن کاملا تقلبی بودن آن مشخص می شود. سریال نامبر گوشی دارای الگوریتمی است که اگر اشتباه باشد نمی توان فایل Cer و Key برای آن ساخت.

۳- پس از دو مورد فوق می توانید سایر موارد مانند گرفتن عکس و چک کردن کلید ها و سالم بودن و خش نداشتن و … را چک کنید

۴- پس کد نویسی قالب جدید سایت چک کردن موارد فوق از طریق این سایت میسر خواهد بود

نکته پایانی : معمولا پس از خرید فروشنده از شما می خواهد تا نرم افزار برای شما نصب کند.

یا نرم افزار GPS شما را نصب و فعال سازی کنند یا گوشی شما را فارسی کنند و گاهی حتی بدون نصب نرم افزار و این خدمات حاضر به فروش گوشی با قیمت داده شده نیستند! بهتر است خرج بیهوده برای این موارد انجام ندهید. زیرا اکثرا نرم افزار ها جاوا و با کیفیت پایین می باشند و فعال سازی GPS نیز خودتان انجام دهید بسیار در آینده برای شما نیز بهتر خواهد بود و این کارها کارهای دشواری نیست. حتما قبل از خرید می بایست این موضوع عدم نیاز به نرم افزار را مطرح کنید تا در مقابل عمل انجام شده قرار نگیرید در مورد شماره سریال گوشی و روش تشخیص اصل بودن نمی توان ادعای ۱۰۰% داشت و صرفا به آن اعتماد کرد و مطلب بیشتر به صورت غیر رسمی منتشر شده است اما عموما در چند گوشی چک شده توسط ما صحت داشته است.






نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: